Putin pozvao Kim Džong Una, Moskva priprema posetu

Izvor: N1 televizija, 08.Okt.2018, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin pozvao Kim Džong Una, Moskva priprema posetu

Kremlj je saopštio da priprema posetu severnokorejskog lidera Kim Džong Una Moskvi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da predsednik Rusije Vladimir Putin prošlog meseca uputio poziv Kimu da poseti Rusiju i da Moskva radi na detaljima gde i kada bi taj susret mogao da se održi.

Predsednik Južne Koreje Mun Džae In izjavio je jutros da će se severnokorejski lider Kim Džong Un uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sastati sa kineskim i ruskim predsednikom, Si Đinpingom i Vladimirom Putinom, a nije isključio ni susret sa japanskim premijerom Šinzom Abeom.

Izjava Peskova usledila je kratkoj poseti šefa američke diplomatije Majka Pompea Pjongjangu gde je razgovarao s severnokorejskim liderom Kimom. Pre Severne Koreje, Pompeo je bio u Tokiju gde se sastao s japanskim premijerom Šinzom Abeom, a zatim u Seulu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kremlj: Možda sastanak Trampa i Putina, zasad nema priprema

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2018

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, mogli bi se sastati u predstojećim mesecima na marginama nekog međunarodnog skupa, ali zasad nema priprema susreta, rekao je danas portparol Kremlja..."U narednih nekoliko meseci, kao što znamo, moglo bi biti velikih međunarodnih događaja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.