Putin povukao pogrešan potez: Sledi osveta VIDEO

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 16:27

Putin povukao pogrešan potez: Sledi osveta VIDEO

Predsednik Rusije Vladimir Putin mogao bi da se suoči sa teškim posledicama nakon što je opozicioni lider Aleksej Navaljni umro u ruskom zatvoru.

Svi se sada prisećaju kako je predsednik SAD Džo Bajden upozorio ruskog kolegu u junu 2021. godine da će se suočiti sa posledicama ako Navaljni umre u zatvoru.

Iako Bajden u to vreme nije detaljno rekao kakve bi to posledice mogle da budu, upozorio je Putina na to tokom njihovog sastanka u Ženevi te godine, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se održao 16. juna.

"Jasno sam mu dao do znanja da bi posledice toga bile poražavajuće za Rusiju. Šta mislite šta se dešava kada on kaže da se ne radi o povređivanju Navaljnog, sve stvari koje on kaže da bi racionalizovao tretman Navaljnog, a onda on umre u zatvoru?... Radi se o poverenju. Radi se o njihovoj sposobnosti da utiču na druge nacije na pozitivan način", rekao je Bajden.

Podsetimo, Bajden se nije još oglasio danas povodom smrti ruskog opozicionara.

Navaljni je bio jedan od najoštrijih kritičara Vladimira Putina i bio je smešten u zatvoru u blizini Arktičkog kruga.

Ruska Federalna kazneno-popravna služba saopštila je u petak da se Navaljni osetio loše nakon šetnje, da je "skoro odmah izgubio svest" i nedugo zatim preminuo.

"Preduzete su sve mere oživljavanja ali nisu dale rezultate. Lekari su potvrdili smrt zatvorenika", stoji u saopštenju.

Uzrok smrti još nije poznat.

Podsetimo, Navaljni je primao lekarsku pomoć nakon što se žalio na neuhranjenost i druge probleme zbog tretmana u zatvoru.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.