Putin potpisuje dekrete o aneksiji ukrajinskih okupiranih teritorija

Izvor: VOA, 30.Sep.2022, 18:26

Putin potpisuje dekrete o aneksiji ukrajinskih okupiranih teritorija

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je dokument o aneksiji četiri oblasti koje su okupirale ruske snage i koje su na osporavanim referendumima izglasale pripajanje Rusiji. Ceremonija je održana tri dana pošto je završeno glasanje na referendumima koje Zapad smatra lažnim, jer su ih organizovali ljudi koje je Moskva postavila u okupirane ukrajinske oblasti Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje. Taj potez naišao je na žustre osude većeg dela međunarodne zajednice i izazvao pooštravanje sankcija uvedenih ruskim i beloruskim zvaničnicima.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Putinovi potez odraz njegovog neuspjeha"

Izvor: VOA, 30.Sep.2022

Ruski predsjednik Vladimir Putin se, posle neuspjeha u ratu u Ukrajini, hvata za slamke, što pokazuju I njegove najnovije odluke o mobilizaciji i aneksiji okupiranih ukrajinskih teritorija, ocjenjuju pojedini američki stručnjaci I bivše diplomate.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.