Putin potpisao zakon, strani mediji kao strani agenti

Izvor: RTS, 25.Nov.2017, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin potpisao zakon, strani mediji kao strani agenti

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon koji vlastima omogućuje da strane medije koji posluju u Rusiji registruju kao "strane agente", objavila je agencija "Ria novosti", prenosi "Rojters".
Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir izrazio je prošle nedelje zabrinutost zbog niza mera SAD i Ruske Federacije, kojima se od medija druge zemlje traži da se registruju kao "strani agenti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
OEBS je saopštio da je Ministarstvo pravde SAD zatražilo od kompanija koje rade za Raša tudej u SAD da se registruju u skladu sa Zakonom o registrovanju stranih agenata.
Kao odgovor, ruska Državna Duma izmenila je svoj zakon o masovnim medijima dozvolivši vlastima da pojedine medije nazovu "stranim agentima".
Istovremeno, više medija povezanih sa SAD, uključujući Glas Amerike i Radio Slobodna Evropa, dobilo je obaveštenje od ruskog Ministarstva pravde o potrebi da se registruju kao "strani agenti".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin potpisao zakon, strani mediji mogu da budu 'strani agenti'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2017

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u subotu zakon koji omogućava označavanje medija kao "stranih agenata", što je reakcija na obavezu ruske televizijske kuće Russia Today da se tako registruje u SAD. Zakon, koji je donji dom parlamenta usvojio sredinom meseca a gornji ove nedelje, objavljen...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.