Putin potpisao zakon kojim se pojednostavljuje sticanje ruskog državljanstva

Izvor: Vostok.rs, 24.Apr.2020, 12:51

Putin potpisao zakon kojim se pojednostavljuje sticanje ruskog državljanstva

Predsednik Vladimir Putin potpisao je savezni zakon kako bi se pojednostavilo sticanje ruskog državljanstva, a dokument je objavljen na portalu za pravne informacije, prenose RIA Novosti. Zakon se odnosi na strance i lica bez državljanstva koji stalno borave u Rusiji. Sada, da biste postali Rus, nije neophodno odricanje od državljanstva druge države. Takođe, ljudima koji su rođeni u SSSR-u i živeli u njegovim bivšim republikama, ali nisu dobili državljanstvo, uslov je obavezno trogodišnje prebivalište u Rusiji pre podnošenja zahteva i potvrda legalnog izvora prihoda. Isto pravilo važiće i za strane supružnike ruskih državljana koji žive u Rusiji i imaju zajedničku decu, kao i za strance čiji jedan roditelj ima rusko državljanstvo i živi u Rusiji. Građani Moldavije, Ukrajine, Belorusije i Kazahstana koji imaju dozvolu boravka u Rusiji, moći će da podnesu zahtev za državljanstvo bez uslova vremenske dužine boravka u zemlji.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Putin potpisao zakon o prenošenju datuma završetka II svjetskog rata

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2020

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon o prenošenju datuma završetka Drugog svjetskog rata sa 2. na 3. septembar 1945. godine. Dokument je objavljen na portalu za pravne informacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.