Putin potpisao novi ukaz: Žestoka osveta neprijateljskim zemljama

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 22:37

Putin potpisao novi ukaz: Žestoka osveta neprijateljskim zemljama

Kremlj je saopštio da je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o uvođenju privremenog upravljanja imovinom lica iz neprijateljskih zemalja.

Kako navode, Putin je ukaz potpisao kao odgovor na zaplenu ili ograničavanje prava raspolaganja nad ruskom imovinom u inostranstvu.

U preambuli uredbe se kaže da su potrebne "hitne mere" kao odgovor na nezakonite radnje SAD i drugih zapadnih zemalja usmerenih na lišavanje ili ograničavanje imovinskih prava Ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Federacije, njenih kompanija i građana, prenosi TASS.

Uredbom je predviđeno da se u slučaju takvih neprijateljskih radnji, uvodi privremena uprava nad imovinom koju u Rusiji poseduju vlasnici iz neprijateljskih zemalja.

Ovim ukazom obuhvaćen je spisak imovine koja već podleže meri privremenog upravljanja i na njemu se za sada nalaze akcije stranih kompanija Unipro i Fortum.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev poručio je da će Rusija odgovoriti "oko za oko" ako Zapad bude plenio zamrznutu rusku imovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HITNE MERE KREMLJA Putin potpisao ukaz o privremenom upravljanju imovinom neprijateljskih zemalja

Izvor: Blic, 25.Apr.2023

Kremlj je danas saopštio da je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o uvođenju privremenog upravljanja imovinom lica iz neprijateljskih zemalja kao odgovor na zaplenu ili ograničavanje prava raspolaganja nad ruskom imovinom u inostranstvu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.