Putin ponovo predsednik Rusije?

Izvor: B92, Beta, 03.Dec.2009, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin ponovo predsednik Rusije?

Premijer Rusije Vladimir Putin (Beta, arhiva)

Moskva -- Ruski premijer Vladimir Putin, odgovarajući na pitanja gledalaca u televizijskoj emisiji, nije odbacio mogućnost kandidovanja za predsednika Rusije 2012.

Putin je održao svoj tradicionalni godišnji TV nastup koji je zamišljen kao prilika da odgovori na pitanja građana, pri čemu je, kako ocenjuju posmatrači, demonstrirao da se još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatra najmoćnijim čovekom Rusije. Na pitanje gledalaca da li namerava da se kandididuje na predsedničkim izborima, Putin je odgovorio da će razmisliti o tome.

Upitan nije li vreme za odmor, nakon dugogodišnjeg služenja domovini, Putin je rekao "ne tako brzo".

U emisiji, Putinu je postavljeno oko 90 pitanja od dva miliona koje su mu građani uputili telefonom ili i-mejlom.

Agencije konstatuju da je za to vreme ruski predsednik Dmitrij Medvedev bio na putu u Italiji.

Na isto pitanje koje je postavljeno Putinu, da li će se kandidovati za predsedničke izbore, Medvedev je odgovorio da će o tome odlučiti u dogovoru sa Putinom.

"Kao što smo već obojica govorili, mi smo bliski, jedan drugog razumemo i dobro sarađujemo. Moći ćemo da postignemo dogovor, bez toga da jedan drugog gurne u stranu. Donećemo razumnu odluku za svoju zemlju", rekao je Medvedev.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.