Putin pokazao parafirani nacrt sporazuma sa Ukrajinom afričkim liderima

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2023, 01:17

Putin pokazao parafirani nacrt sporazuma sa Ukrajinom afričkim liderima

 
Ruski predsednik Vladimir Putin pokazao je parafirani nacrt sporazuma sa Ukrajinom, koji je sačinjen u martu 2022. godine u Istanbulu, liderima i predstavnicima nekoliko afričkih zemalja na njihovom sastanku u subotu.
„Želeo bih da vam skrenem pažnju na činjenicu da je uz pomoć [turskog] predsednika [Tajipa] Erdogana, kao što znate, u Turskoj održan niz pregovora između Rusije i Ukrajine kako bi se razradile i mere za izgradnju poverenja, koje ste pomenuli, i da sačinimo tekst sporazuma. Nismo se dogovorili sa ukrajinskom stranom da će ovaj ugovor biti tajan, ali ga nikada nismo predstavili, niti komentarisali. Ovaj nacrt sporazuma parafirao je šef kijevskog pregovaračkog tima. On je tu stavio svoj potpis. Evo ga“, izjavio je ruski predsednik pokazujući papir afričkoj delegaciji.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.