Putin pohvalio rusku vojsku zbog vežbi na Krimu

Izvor: RTS, 11.Feb.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin pohvalio rusku vojsku zbog vežbi na Krimu

Ističući da je tokom ovonedeljnih vežbi na Krimu pokazala svoju sposobnost, ruski predsednik Vladimir Putin pohvalio rusku vojsku.
Vežbe su pokazale "spremnost vojske da osigura bezbednost Rusije" uključujući Krim, saopštio je Putin tokom telefonske sednice sa najvišim vojnim liderima koji su nadgledali manevre, prenosi AP.

Vežbe na Krimu su deo ovonedeljnih velikih vojnih manevara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u jugozapadnoj Rusiji koje obuhvataju jedinice iz južne vojne oblasti.
Putin je izjavio i da praksa održžavanja neplaniranih provera ruskih oružžanih snaga mora biti nastavljena, s obzirom na to da one sistemaski podižžu borbenu gotovost vojske i mornarice.
Praksa neplaniranih provera našših snaga mora biti nastavljena. Očigledno je da se ta praksa pokazala kao veoma sistematski način da se podižže borbena gotovost vojske i mornarice i učvrššćuju veze između različitih jedinica“, rekao je predsednik Rusije, prenosi Sputnjik.
U ponedeljak je počela neplanirana provera ruske vojske u kojoj učestvuje 8.500 ljudi, 900 jedinica vojne tehnike, 50 brodova i 200 aviona.
Ranije je zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov rekao da ova provera borbene gotovosti ne spada u vojne vežžbe koje moraju biti prijavljene evropskim partnerima u skladu sa Bečkim dokumentom iz 2011. godine. 
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Putin hvali rusku vojsku zbog vežbi na Krimu

Izvor: Akter, 11.Feb.2016

Ruski predsednik Vladimir Putin pohvalio je danas rusku vojsku na Krimu rekavši da je pokazala svoju sposobnost tokom vežbi ove nedelje..Vežbe su pokazale "spremnost vojske da osigura bezbednost Rusije" uključujući Krim, saopštio je Putin tokom telefonske sednice sa najvišim vojnim liderima koji...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.