Putin pohvalio rusko-kirgistanske odnose zasnovane na strateškom partnerstvu

Izvor: Vostok.rs, 31.Avg.2023, 21:19

Putin pohvalio rusko-kirgistanske odnose zasnovane na strateškom partnerstvu

 
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je kirgistanskom kolegi Sadiru Džaparovu Dan nezavisnosti republike, konstatujući uspešan razvoj bilateralnih odnosa u različitim sferama, navodi se u čestitki objavljenoj na sajtu Kremlja u četvrtak.
„Dragi Sadire Nurgožojeviču, primite moje iskrene čestitke povodom državnog praznika Kirgiske Republike, Dana nezavisnosti. Odnosi između naših država zasnivaju se na principima strateškog partnerstva i savezništva. Uspešno razvijamo bilateralnu saradnju u različitim sferama i konstruktivno sarađujemo u okviru EAEU [Evroazijske ekonomske unije], ODKB [Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti], ZND [Zajednice nezavisnih država], ŠOS [Šangajske organizacije za saradnju] i drugih multilateralnih struktura“, navodi se u poruci. Napori dalje izgradnje svestranih veza između Rusije i Kirgistana u potpunosti zadovoljavaju interese prijateljskih naroda obe zemlje „i takođe pomažu u jačanju bezbednosti i stabilnosti u evroazijskom regionu“, naglasio je Putin. Ruski lider je poželeo Džaparovu dobro zdravlje i uspeh, a građanima Kirgizije sreću i prosperitet. Kirgistan slavi svoj nacionalni praznik, Dan nezavisnosti, 31. avgusta. Ova centralnoazijska zemlja usvojila je državnu deklaraciju o nezavisnosti 31. avgusta 1991. godine.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.