Putin otkrio spomenik Solženjicinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2018, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin otkrio spomenik Solženjicinu

Predsednik Rusije Vladimir Purin otkrio je danas u Moskvi spomenik slavnom piscu i dobitniku Nobelove nagrade Aleksandru Solženjicinu, na stogodišnjicu njegovog rođenja.

Spomenik je delo skulptora Andreja Kovaljčuka, a postavljen je na Taganki, u ulici koja nosi Solženjicinovo ime.

Srce, duša i razum Aleksandra Solženjicina su istovremeno bili ispunjeni i bolom za otadžbinu i bezgraničnom ljubavlju prema njoj, rekao je Putin.

Ta osećanja su, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dodao je, pokretala čitavo njegovo stvaralaštvo i on je jasno odvojio pravu, narodnu Rusiju od totalitarnog sistema koji je doneo stradanje i teške trenutke za milione ljudi.

Putin je istakao da se dobro seća sastanaka sa Solženjicinom, njegove mudrosti i uravnoteženosti, njegovog dubokog razumevanja istorije.

I dok se nalazio u izgnanstvu, Solženjicin nikome nije dozvolio da sa prezrenjem i zlobom govori o otadžbini i borio se protiv svake rusofobije, naglasio je Putin, prenosi Sputnjik.

Putin je kazao da Solženjicin nikad nije želeo nikome da ugodi.

U svojim literarnim radovima, kao i u društvenoj delatnosti, otvoreno se borio za svoje poglede i ubeđenja, dokazujući bezuslovnu vrednost moralnih zakona na kojima počiva svako društvo, poručio je Putin.

Svečanosti su prisustvovali Solženjicinova supruga Natalija i njegova tri sina.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.