Putin otkrio kako oružje iz Ukrajine stiže na Bliski istok VIDEO

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 21:06

Putin otkrio kako oružje iz Ukrajine stiže na Bliski istok VIDEO

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je oružje iz Ukrajine na Bliski istok najverovatnije stiglo preko crnog tržišta.

"Sumnjam da je Ukrajina direktno isporučivala oružje, ali nemam sumnje da postoji curenje naoružanja iz Ukrajine. Nivo korupcije u Ukrajini je izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << visok. Crno tržište se stvara, a mnogo ima onih koji žele da kupe oružje, a u Ukrajini ih ima mnogo koji žele da ga prodaju", rekao je Putin na konferenciji za novinare po završetku samita Zajednice nezavisnih država (ZND) u Kirgiziji.

U osvrtu na situaciju na Bliskom istoku Putin je rekao da je napad na Izrael bio bez presedana ne samo po obimu, već i po surovosti. Međutim, kako je rekao, s obzirom da Izrael ima pravo na garancije i bezbednost, isto tako ima i celokupno stanovništvo u Pojasu Gaze, te je ocenio da je neprihvatljivo da se izvrši nešto poput "blokade Lenjingrada".

Putin je kazao i da ne podržavaju Hamas svi građani Pojasa Gaze, kao i da su civilne žrtve neprihvatljive.

"Trebalo bi razmišljati o civilnom stanovništvu, zašto bi svi patili, pa i žene i deca. Mnogi naši sunarodnici žive u Izraelu, ne možemo to zaboraviti, a i imamo dobre odnose i sa arapskim svetom", rekao je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.