Putin otkrio gubitke: Potpuno uništeno na stotine tenkova i oklopnih vozila

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 14:33

Putin otkrio gubitke: Potpuno uništeno na stotine tenkova i oklopnih vozila

Oružane snage Ukrajine su od početka kontraofanzive izgubile 259 tenkova i preko 700 oklopnih vozila, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Sada su mi dali precizne informacije. Od 4. juna, odnosno od početka tzv. kontraofanzive, protivnik je izgubio 259 tenkova i 780 oklopnih vozila", precizirao je.

Samo u Orehovskom pravcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji Kijev smatra glavnim, protivnik je za sedam dana izgubio 280 komada vojne tehnike, uključujući 41 tenk, precizirao je Putin.

Kako je dodao, od onih koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji treba formirati okosnicu rukovodstva Ministarstva odbrane Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.