Putin otkrio adut protiv sankcija: Ovako igramo

Izvor: B92, 04.Okt.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin otkrio adut protiv sankcija: Ovako "igramo"

Moskva -- Rusija "igra" pošteno kada je reč o sporazumima, zbog čega je zemlja strancima atraktivna za poslovanje uprkos sankcijama, kaže ruski predsednik Vladimir Putin.

"Naša najveća prednost je ta što nikad ne 'igramo' nepošteno. Uvek smo iskreni sa našim partnerima. Otvoreno iznosimo naš stav", rekao je Putin na "Ruskoj nedelji energije 2017." u Moskvi, prenosi Raša tudej.

Prema njegovim rečima, Rusija je pouzdanija u odnosu na druge zemlje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"To je ono zbog čega je Rusija atraktivna inostranim partnerima, a ne naš vojni potencijal", dodao je on.

Putin će se sastati sa saudijskim kraljem Salmanom bin Abdulaziz Al Saudom, koji dolazi u posetu Moskvi.

Očekuje se da će dvojica lidera razgovarati o produženju sporazuma o rezanju proizvodnje nafte, koji su prošle godine postigle članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i pojedine države proizvođači "crnog zlata", s Rusijom na čelu.

Planirano je da posle sastanka Rusija i Saudijska Arabija objave osnivanje dva zajednička investiciona fonda u oblasti tehnologije i energetike vredna dve milijarde dolara, navodi Raša tudej.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.