Putin otkrio: Postoji dogovor

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 08:26

Putin otkrio: Postoji dogovor

Vladimir Putin izjavio je da postoje dogovori sa Turskom o tome da su ukrajinski borci iz neonacističke jedinice "Azov" trebalo da ostanu u Turskoj.

Predsednik Rusije je rekao da borci ne treba da se vrate u Ukrajinu, ističući da ne želi više da komentariše to pitanje.

Putin je govorio na konferenciji za novinare u Sankt Peterburgu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa liderima afričkim država koji su učestvovali na Samitu Rusija-Afrika, preneo je Rojters.

Pet komandanata "Azova" vratilo se ranije ovoga meseca u Ukrajinu iz Turske nakon posete ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Ankari.

Moskva je tada saopštila da to predstavlja kršenje sporazuma o razmeni ratnih zarobljenika.

Ukrajina je krajem septembra prošle godine najavila razmenu sa Rusijom 215 vojnika, uključujući komandante odbrane iz čeličane Azovstal.

Pet vojnih komandanata prebačeno je u Tursku, gde je trebalo da ostanu do kraja rata, prema dogovoru sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska,   Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.