Putin održao sastanak sa članovima Saveta bezbednosti

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin održao sastanak sa članovima Saveta bezbednosti

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je sastanak sa stalnim članovima Saveta za bezbednost, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Na sastanku je razgovarano o različitim međunarodnim pitanjima, izjavio je Peskov, preneo je TAS S.

Prema njegovim rečima, na sastanku su razmenjena mišljenja o situaciji na jugoistoku Ukrajine u kontekstu pripreme za samit Normandijskog formata zakazanog za 9. decembar.

Potrebno je poboljšati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistem antiterorističke zaštite objekata i teritorija, saopštila je u ponedeljak pres služba ruskog Saveta bezbednosti.

Na sastanku panela o problemima neutralisanja unutrašnjih pretnji po nacionalnu bezbednost ruskog Naučnog odbora Saveta bezbednosti, primećeno je da je potrebno poboljšati trenutni sistem zaštite objekata od mogućih terorističkih pretnji, navedeno je u saopštenju, preneo je TAS S.

Sugerisano je da bi krivično i administrativno zakonodavstvo trebalo da bude izmenjeno da bi se utvrdila odgovornost za kršenje zahteva za antiterorističku zaštitu objekata (teritorija), nuklearnog i hemijskog sektora, vitalnih, saobraćajnih infrastruktura i drugih kritičnih i potencijalno opasnih objekata i mesta na kojim ima puno ljudi, saopštila je pres služba.

Primećeno je i da je potrebna duboka naučna analiza pretnji novog tipa koja potiče od potencijalne upotrebe terorističkih dostignuća, naučnih dostignuća i tehnologija.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na otvaranje "Turskog toka" dolazi i Putin

Izvor: B92, 25.Nov.2019

Ankara/Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin bi početkom januara 2020. godine mogao da poseti Tursku, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov..."Tokom jednog od poslednjih telefonskih razgovora, Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan složili su se da će u prvoj polovini januara...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.