Putin odlučio: Tužićemo Ameriku

Izvor: B92, 05.Sep.2017, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin odlučio: Tužićemo Ameriku

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da tuži američku vladu zbog zaplene svojine ruskih diplomatskih predstavništava u SAD.

To je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin je ranije najavio da će naložiti preduzimanje pravne akcije zbog kršenja svojinskih prava Rusije od Vašingtona, podseća Rojters.

"Za početak ću dati nalog Ministarstvu spoljnih poslova da se obrate sudu, da vidimo kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << funkcioniše taj hvaljeni američki pravosudni sistem", rekao je ranije Putin na konferenciji za novinare u Sjamenu.

On je, takođe, rekao da Rusija zadržava pravo da dodatno smanji broj američkog diplomatskog osoblja u Moskvi i da iz zemlje protera još do 155 njih, ali je dodao da to Moskva neće uraditi u ovom trenutku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin naložio Ministarstvu spoljnih poslova da tuži SAD

Izvor: Radio 021, 05.Sep.2017

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da tuži američku vladu zbog zaplene svojine ruskih diplomatskih predstavništava u SAD...To je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Putin je ranije najavio da će naložiti preduzimanje pravne akcije zbog kršenja svojinskih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.