Izvor: Blic, 19.Jan.2018, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin očekuje dogovor o osnivanju zone slobodne trgovine

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da očekuje da će pregovori Evroazijske ekonomske unije (EEU) o osnivanju zone slobodne trgovine sa Srbijom biti uspešno završeni.

- Očekujemo da će pregovori koji su u toku o osnivanju slobodnih trgovinskih zona sa Egiptom, Izraelom, Indijom, Iranom, Srbijom i Singapurom biti plodonosni. Zona slobodne trgovine sa Vijetnamom uspešno funkcioniše od 2016. godine - izjavio je Putin, prenosi agencija Tas.

On je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da uviđa veliki potencijal i u potpisivanju sporazuma o trgovini i ekonomskoj saradnji između EEU i Kine.

- Uveren sam da EEU i kineska inicijativa "Jedan pojas, jedan put" mogu efikasno da dopunjuju jedni druge - poručio je Putin.

On je apelovao i na proširenje saradnje između EEU i Zajednice nezavisnih država.

"Smatramo da je razumno da istražimo mogućnosti za uspostavljanje dubljih veza između EEU i Zajednice nezavisnih država čije bi pojedine članice mogle postati posmatrači u EEU", navodi se u saopštenju koje je Putin uputio liderima zemalja EEU.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.