Putin objavio koje će zemlje dobiti žito

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 12:15

Putin objavio koje će zemlje dobiti žito

Rusija će biti spremna da isporuči besplatno žito u neke od najsiromašnijih zemalja Afrike za 3-4 meseca, rekao je Vladimir Putin.

Ruski predsednik je to izjavio tokom Rusko-afričkog samita koji se održava u Sankt Peterburgu.

Burkina Faso, Zimbabve, Mali, Somalija, Centralnoafrička Republika i Eritreja će svako dobiti 25-50 hiljada tona žita, rekao je ruski lider.

Moskva će takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snositi troškove isporuke, dodao je Putin, prenosi RT na engleskom.

Ova objava usledila je nedelju dana nakon što se zvanična Moskva povukla iz Cnomorskog žitnog sporazuma, ugovora koji je omogućavao da se ukrajinsko žito izvozi komercijalnim brodovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin je upravo obećao besplatno žito ovim zemljama: "Svaka će dobiti od 25 do 50 hiljada tona!"

Izvor: Blic, 27.Jul.2023

- Rusija će biti spremna da isporuči besplatno žito u neke od najsiromašnijih zemalja Afrike za 3-4 meseca, rekao je Vladimir Putin.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.