Putin obećao: Računajte, pomoći ćemo

Izvor: B92, 26.Dec.2018, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin obećao: Računajte, pomoći ćemo

Ruski preduzetnici koji se suočavaju sa „spoljnim ograničenjima“ mogu da se oslone na vladinu podršku, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

On je istakao da konkurenti pokušavaju da se sakriju iza političkog ekrana.

"Podrška domaćeg poslovanja, povećanje njegovih kapaciteta je jedan od najvažnijih zadataka, posebno danas, kada se ruske kompanije suočavaju sa određenim spoljnim ograničenjima", rekao je Putin tokom sastanka u Moskvi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Aludirajući na sankcije Zapada, ruski predsednik je naglasio da Kremlj vidi strane igrače koji pokušavaju da se sakriju iza "političkog ekrana" koji to koriste "u nelojalnoj konkurenciji, eliminaciji rivala i podeli tržišta".

Rusija, kaže on, treba da se pozabavi izazovima kako bi podstakla svoj industrijski razvoj i ojača svoju naučnu i tehnološku bazu, rekao je.

Putin je obećao da će ruska vlada nastaviti da podržava izvoznike u zemlji, posebno u nenaftne sektore, kao što su visoka tehnologija i poljoprivreda.

Istovremeno, Moskva neće da gradi barijere u međunarodnoj ekonomskoj saradnji i da se izoluje, naglasio je ruski predsednik.

"Naravno da nećemo ići na izolaciju i na izgradnju neke vrste barijera za međunarodnu ekonomsku saradnju", rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima ruskih kompanija,
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.