Putin o rusko-kineskim odnosima

Izvor: B92, 16.Avg.2013, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin o rusko-kineskim odnosima

Soči -- Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas u Sočiju s državnim savetnikom Kine Jangom Djiećeom o jačanju strateških veza.

"S nestrepljenjem očekujem posetu predsednika Sia Đipinga Rusiji sledećeg meseca na samitu lidera Grupe 20 u Sankt Peterburgu i sastanak sa njim", rekao je Putin i dodao da će to biti prilika za razmenu mišljenja o svim najvažnijim spoljnopolitičkim temama.

Kineski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnik je podsetio da su rusko-kineski odnosi u uzlaznoj putanji i da je poseban napredak učinjen u ekonomskoj i saradnji u energetici, kao i u trgovini.

Jang je naglasio da Kina pridaje poseban značaj predstojećem sastanku ruskog i kineskog predsednika ocenivši da će to biti još jedan korak napred u bilateralnim odnosima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Jake vojne veze Rusije i Kine

Izvor: RTS, 17.Avg.2013, 00:08

Rusija i Kina imaju jake vojne veze, za šta je primer i nedavna serija zajedničkih vežbi na Uralu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom sastanka sa kineskim državnim savetnikom Jangom Điećiom...Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je tokom sastanka sa koneskim državnim savetnikom...

Nastavak na RTS...

Putin i Jang o jačanju rusko-kineskih strateških veza

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Avg.2013

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je u petak u Sočiju s državnim savetnikom Kine Jangom Djiećeom o jačanju strateških veza. "S nestrepljenjem očekujem posetu predsednika Sia Djipinga Rusiji sledećeg meseca na samitu lidera Grupe 20 u Sankt Peterburgu i sastanak sa njim", rekao je Putin...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.