Putin o Kipru: Opasna igra

Izvor: BKTV News, 18.Mar.2013, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin o Kipru: Opasna igra

Putin protiv uvođenja poreza na depozite u bankama na Kipru. Ruske banke i kompanije drže u kiparskim bankama više od 30 mlrd. $.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je “prinudnu naplatu na bankarske depozite” na Kipru “nefer, neprofesionalnim i opasnim”, prenosi Rojters.
Dmitri Peskov, portparol Vladimira Putina kaže da će predsednik Rusije održati specijalni sastanak kako bi se raspravljalo o dužničkoj krizi na Kipru.
“Ocenjujući >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mogućnost donošenja odluke o nametanju dodatnog poreza na depozite, Putin je rekao da će, ukoliko se ova odluka donese, biti nepravedna, neprofesionalna i opasna”, rekao je Peskov.
Ruske banke su krajem 2012. godine imale oko 12 milijardi dolara plasiranih na Kipru i korporativne depozite u iznosu od 19 milijardi dolara, prema procenama američke agencije za rejting Mudis.
Inače ministri finansija evrozone i MMF-a odobrili su krajem prošle nedelje Kipru zajam za spasavanje od finansijskog kolapsa, u iznosu od 10 milijardi evra. Kako bi Kipar popunio svoj budžet predlaže se i uvođenje poraza na bankarske depozite. Predsednik Kipra Nikos Anastasijades je rekao da kiparska Skupština mora da podrže evropski paket pomoći kojim se uvodi porez na ušteđevinu u kiparskim bankama i naveo da Kipar čeka bankrot ukoliko se to ne uradi.
Izvor: Rojters/B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Putin o Kipru: Novi porez je opasna igra

Izvor: Kamatica.com, 18.Mar.2013

Ruski predsednik Vladimir Putin protivi se uvođenju poreza na depozite u bankama na Kipru. Putin je nazvao "prinudnu naplatu na bankarske depozite" na Kipru "nefer, neprofesionalnim i opasnim"..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.