Putin neuništiv? Orban: Poraženi su za 24 sata...

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 23:30

Putin neuništiv? Orban: Poraženi su za 24 sata...

U ekskluzivnom intervjuu za Bild, mađarski premijer Viktor Orban još jednom je podržao ruskog predsednika Vladimira Putina.

On je pobunu i pohod Vagnera i Jevgenija Prigožina ka Moskvi nazvao nevažnim događajem i naglasio da oni nisu oslabili Putina jer je pobuna brzo ugušena.

"Kada se pobuna uguši u roku od 24 sata, to je znak snage“, rekao je Orban, koji smatra da Rusija nije oslabljena ovim događajima.

Na pitanje da li je Putin ratni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zločinac, on je odgovorio: "Za mene nije. Mi smo u ratu. Možemo da pričamo o ratnim zločinima posle rata. Ako želite primirje i pregovore, možete ubediti zaraćene strane da sedite. Recite im da dođu za sto i da ćete ih uhapsiti nije dobra ideja", rekao je on.

Na pitanje da li misli da će Putin i sledeće godine biti predsednik Rusije, odgovorio je: "Naravno, to je realnost", rekao je za Bild.

Na pitanje zašto je tako siguran jer se mnogo priča o slabostima ruske vlade, on je odgovorio: "Ovo je Rusija. Rusija funkcioniše drugačije od nas. Strukture u Rusiji su veoma stabilne. vojska, tajna služba, policija, pa druga vrsta zemlje, to je vojno orijentisana zemlja. Zato ne zaboravite da Rusi nisu država kao mi Nemačka ili Mađarska. To je drugi svet. Struktura je drugačija, drugačija je snaga, drugačija je stabilnost. Dakle, ako želite da razumete kako oni funkcionišu iz naše logike, uvek ćemo pogrešiti".

Otkrio je da je sa Vladimirom Putinom poslednji put razgovarao u februaru pre rata kada ga je posetio.

Na pitanje o čemu je Putin tada govorio, otkrio je: "Pa, bilo je mnogo pitanja o Ukrajini i Ukrajini. Za Ukrajinu je rekao da je ukrajinska vojska veoma jaka i da ju je Zapad odlično opremio. Vojnici su veoma dobro obučeni. Dakle, ako dođe do sukoba, biće to veoma, veoma težak sukob. On mi je ostavio utisak da, uprkos ovoj činjenici, veruje da je vreme na strani Rusije. To je bio moj utisak koji sam javno izraženo i na Zapadu. To je u glavama Rusa, oni misle da je vreme na njihovoj strani, što nije dobro za nas. Ali to se, nažalost, obistinilo."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.