Putin nazvao Skripalja „ološem“ i izdajnikom Otadžbine

Izvor: Vostok.rs, 03.Okt.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin nazvao Skripalja „ološem“ i izdajnikom Otadžbine

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je Sergeja Skripalja "ološem" i izdajnikom Otadžbine.

"Što se tiče Skripalja i tako dalje, taj špijunski skandal se veštački naduvava. Gledam preko nekih izvora informacija, vaše kolege misle da je gospodin Skripalj, maltene aktivista za ljudska prava. On je samo špijun - izdajnik u domovini. Vidite, postoji takva stvar - izdajnik u domovini", izjavio je predsednik Putin na plenarnoj sednici Ruske nedelje energije.

Putin je nazvao Skripalja običnim "ološem", naglašavajući da se, što pre, tim bolje, završi informaciona kampanja oko njega.

"Zamislite - vi ste državljanin vaše zemlje i odjednom imate osobu koja izdaje svoju zemlju. Kako reagujete na njega? On je jednostavno ološ, to je sve", rekao je šef države.



Putin o Skripale: On prosto špion, predatelь Rodinы. Estь takoe ponяtie. On prosto podonok, vot i vse! pic.twitter.com/4cQyFKECYg
— Dmitriй Smirnov (@dimsmirnov175) October 3, 2018
Putin je takođe naglasio da "prepucavanja između tajnih službi nisu rođena juče".

"Kao što znate, špijunaža i prostitucija - to su jedne od najvažnijih profesija na svetu? Pa šta?" - dodao je predsednik.






Slučaj Skripalj


Bivši pripadnik GRU-a Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija bili su otrovani 4. marta u britasnkom gradu Salisberiju, što je izazvalo veliki međunarodni skandal - u Londonu su odmah požurili da optuće Rusiju.

Moskva je više puta ponudila da se sprovede zajednička istraga, ali je Britanija ignorisala ovu inicijativu. Ministarstvo spoljnih poslova takođe je uhvatilo premijera Terezu Mej u lažu - ona ja ustvrdila da je otrov napravljen u Rusiji, ali je u laboratoriji Porton Daun to odbačeno.

London je potom predstavio fotografije dvojice "osumnjičenih", tvrdeći da su to bili oficiri GRU-a, Alekandar Petrov i Ruslan Boširov. Kasnije su njih dvojica rekli u intervjuu za RT da su posetili Britaniju kao turisti, te da nisu povezani sa nikakvim specijlanim službama. Prethodno ih je pozvao i predsednik Putin da daju intervju za neki medij.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN O SKRIPALJU: On je ološ i izdajnik, a ne nekakav borac za ljudska prava! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 03.Okt.2018

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je Sergeja Skripalja ološem i izjavio da što se pre završi informaciona kampanja oko njega, biće bolje.

Nastavak na Kurir...

Putin: Ono što izaziva optimizam je ipak zdrav razum

Izvor: Vostok.rs, 04.Okt.2018, 12:54

 . . Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je zabrinut zbog volatilnosti u politici, ekonomiji i bezbednosti i nepredvidivosti američkog predsednika Donalda Trampa, ali ne samo njega.. . . „Razlog za zabrinutost je nesigurnost: u politici, i u oblasti bezbednosti, i u ekonomiji. Volatilnost,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.