Putin naredio izmenu propisa o nošenju oružja posle pucnjave u školi

Izvor: Beta, 11.Maj.2021, 12:17

Putin naredio izmenu propisa o nošenju oružja posle pucnjave u školi

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je danas hitno preispitivanje propisa o nošenju oružja u Rusiji posle pucnjave u školi u Kazanju u kojoj je ubijeno više osoba."Predsednik je naredio da se hitno izradi novi okvir za dozvoljen tip oružja medju civilnim stanovništvom, uzimajući u obzir upotrebljeni tip oružja" u pucnjavi u Kazanju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov neposredno posle napada u kome je ubijeno više ljudi.Osam osoba, od kojih sedam učenika i jedna nastavnica, ubijeni su u današnjem napadu u gimnaziji u Kazanju, potvrdjeno je ruskoj agenciji RIA u kabinetu predsednika Tatarstana Rustama Minihanova. Agencija Interfaks je, medjutim, ranije objavila, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, da je ubijeno 11 osoba, a 20 ranjeno.Jedan napadač, 17-ogodišnjak je priveden, a drugi je ubijen, prema navodima ruskih agencija.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Putin: Hitno razmotriti tip dozvoljenog oružja koje cirkuliše među civilnim stanovništvom

Izvor: Danas, 11.Maj.2021

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, reagujući na tragediju u školi u gradu Kazanju sa najmanje devetoro mrtvih, naredio da se ponovo analiziraju pravila koja dozvoljavaju nošenje oružja u Rusiji, javljaju agencije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.