Putin naložio testiranje borbene gotovosti vojske

Izvor: BKTV News, 26.Feb.2014, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin naložio testiranje borbene gotovosti vojske

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je naložio održavanje hitne vojne vežbe kako bi se proverila borbena gotovost ruskih oružanih snaga na zapadu te zemlje, a ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da Rusija preduzima mere u cilju obezbeđenja ruske Crnomorske flote stacionirane na Krimu, prenele su ruske agencije.

Agencija Interfaks je citirala ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, koji je objavio: “U skladu sa naređenjem predsednika Ruske federacije, snage >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Zapadnog vojnog okruga su danas u 14 sati (po lokalnom, a 11 po srednjeevropskom vremenu) stavljene u stanje gotovosti”, preneo je Rojters.
“Pažljivo pratimo ono što se dešava na Krimu, šta se dešava oko Crnomorske flote”, rekao je Šojgu i naglasio da Rusija “preduzima mere koje bi garantovale bezbednost objekata, infrastrukture i arsenala u Crnomorskoj floti”, prenela je agencija RIA Novosti.
Šojgu je najavio da će vežbe trajati do 3. marta i da će se obavljati u dve faze, uz učešće 150.000 vojnika. U drugoj fazi učestvovaće ruska Severna i Baltička flota.
Putin je naložio proveru sposobnosti vojnih jedinica sa zapada Rusije za delovanje u kriznim situacijama koje predstavljaju pretnju vojnoj bezbednosti zemlje, i za delovanje protiv pretnji antiterorističkog, sanitarno-epidemiološkog i tehnogenog karaktera, naveo je Interfaks.
Rusija se na zapadu graniči sa Ukrajinom, u kojoj je nakon tromesečne krize opozvan predsednik Viktor Janukovič, a vlast su preuzeli privremeni organi.
Trenutno najveća napetost vlada na Krimu, gde je danas u gradu Simferopolju došlo do sukoba između krimskih Tatara koji podržavaju nove ukrajinske vlasti i proruski orijentisanih građana koji čine većinu na Krimu.
 
 
 
 
Izvor: tanjug
Tweet
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin naložio hitnu vojnu vežbu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2014

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je naložio održavanje hitne vojne vežbe kako bi se proverila borbena gotovost ruskih oružanih snaga na zapadu te zemlje, a ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da Rusija preduzima mere u cilju obezbeđenja ruske Crnomorske flote stacionirane na Krimu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.