Putin najavio veliki akcioni plan

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 20:46

Putin najavio veliki akcioni plan

Rusija se zalaže za saradnju u borbi protiv pretnji kao što su terorizam i ekstremizam, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Danas će biti odobren veliki zajednički rusko-afrički akcioni plan do 2026. godine. Ovaj sveobuhvatni dokument je usvojen kao nastavak Memoranduma o razumevanju između Vlade Ruske Federacije i komisije Afričke unije o osnovama odnosa i saradnje 2019. godine. I predviđa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << intenziviranje kontakata po pitanju mira i bezbednosti i rešavanju kriznih situacija“, rekao je Putin na radnom doručku sa predstavnicima afričkih organizacija.

Osim toga, predsednik je dodao da Rusija smatra da bi stvaranje novog mehanizma stalnog dijaloga za konsultacije o tako hitnim temama kao što su borba protiv terorizma i ekstremizma i osiguravanje prehrambene, informacione i ekološke bezbednosti moglo kvalitativno da dopuni alate za saradnju Rusije i Afričke unije.

Drugi samit i ekonomski forum "Rusija-Afrika“ održava se 27. i 28. jula. Sputnjik je medijski partner događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.