Putin na otvaranju gostujuće izložbe Ermitaža u Beču

Izvor: Beta, 05.Jun.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin na otvaranju gostujuće izložbe Ermitaža u Beču

Predsednik Rusije Vladimir Putin otvoriće večeras gostujuću izložbu ruskog muzeja Ermitaž u Muzeju istorije umetnosti u Beču, koju čine slike iz perioda renesanse do ranog klasicizma.Posetioci će do 2. septembra biti u prilici da vide dela slikara poput Botičelija,Tintoreta, Holbajna, Rembranta i van Dajka, navedeno je u saopštenju predstavništva Grada Beča u Beogradu.Izložba je osmišljena kao prikaz dela iz Ermitaža zajedno sa platnima iz Muzeja istorije umetnosti u Beču."Evropa i dalje predstavlja zajednički kulturni prostor tako da će svako umetničko delo iz Rusije u izložbenom prostoru 'komunicirati' sa svojim bečkim 'parom' čime će se dodatno naglasiti njihova medjusobna sličnost, povezanost i jedinstvo", piše u saopštenju povodom izložbe.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Van der Belen otvorili gostujuću izložbu Ermitaža

Izvor: B92, 05.Jun.2018

Beč -- Predsednici Austrije i Rusije Aleksander van der Belen i Vladimir Putin otvorili su u Beču gostujuću izložbu muzeja Ermitaž...Na izložbi u Muzeju istorije umetnosti u glavnom gradu Austrije prikazana su remek dela evropskog slikarstva pod sloganom "Ermitaž u gostima - dela majstora od Botičelija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.