Putin je ubica VIDEO

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 19:24

"Putin je ubica" VIDEO

Stotine Rusa koji su u petak prisustvovali sahrani Alekseja Navaljnog u Moskvi uzvikivali su da je ruski predsednik Vladimir Putin "ubica".

Ovo se navodi na snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Navaljni, ključni lider opozicije protiv Putina, preminuo je u 47. godini u februaru dok je služio 19-godišnju zatvorsku kaznu zbog prevare i nepoštovanja suda.

Njegova smrt izazvala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je globalnu reakciju pošto su kritičari optužili Putinovu administraciju da je saučesnik u ubistvu. Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da "nema sumnje" da je Kremlj odgovoran.

Postupanje ruskog predsednika prema političkim protivnicima dugo je izazivalo zabrinutost posmatrača ljudskih prava. Kremlj je, međutim, negirao bilo kakvu umešanost u smrt Navaljnog.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako ožalošćeni uzvikuju "Putin je ubica" ispred obližnje crkve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.