Putin je u veoma, veoma teškoj situaciji. Zategnite šrafove

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 10:55

"Putin je u veoma, veoma teškoj situaciji. Zategnite šrafove"

Vašington bi trebao da pojača pritisak na Moskvu dok je ruski predsednik Vladimir Putin suočen sa snažnim udarcem vojnih i ekonomskih neuspeha.

To je rekao bivši direktor CIA Dejvid Pitreus, prenosi Klix.

"Putin je u veoma, veoma teškoj situaciji", rekao je Pitreus u telefonskom intervjuu za CNN i dodao da je potrebno nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa "zatezanjem šrafova".

Percepcija Putinove nesalomljivosti razbijena je prošlomesečnom Vagnerovom pobunom. Petraeus, koji trenutno obavlja funkciju predsednika Globalnog instituta KKR, rekao je da se Putin suočava s krvarenjem na bojnom polju i ekonomskim problemima.

"Oni su u nevolji na unutrašnjem planu", rekao je on o ekonomskoj situaciji u Rusiji.

Penzionisani general sa četiri zvezdice govorio je o nizu događaja uključujući rastuće budžetske deficite Moskve, egzodus više od 1.000 velikih zapadnih kompanija, povlačenje velikih proizvođača nafte i prekid velike trgovine sa Evropom.

Prihodi ruske vlade od nafte i gasa pali su za 47 posto na 3,38 biliona rubalja u prvoj polovini godine u odnosu na isti period 2022. godine.

Zapadne sankcije nisu zadale smrtonosni udarac ruskoj ekonomiji. Neki, uključujući ekonomistu Lerija Samersa, tvrde da ekonomske kazne za Rusiju nisu toliko jake kao što se očekivalo jer nije dovoljno zemalja uvelo sankcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.