Putin je promašio sve

Izvor: B92, 26.Maj.2022, 19:42

"Putin je promašio sve"

Nemački kancelar Olaf Šolc ponovio je svoje uverenje da ruski predsednik Vladimir Putin neće pobediti u ratu u Ukrajini.

"On je već propustio sve svoje strateške ciljeve", rekao je Šolc u četvrtak u svom govoru na kraju godišnjeg sastanka Svetskog ekonomskog foruma u ​​Davosu, u Švajcarskoj.

"Zauzimanje cele Ukrajine od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusije danas izgleda dalje nego što je bilo na početku rata. Više nego ikada, Ukrajina naglašava svoju evropsku budućnost.

Štaviše, rekao je on, "brutalnost ruskog rata" spojila je ukrajinsku naciju bliže nego ikada ranije i podstakla dve države da se približe NATO-u: "Sa Švedskom i Finskom, dva bliska prijatelja i partnera žele da se pridruže severnom Atlantiku savez. Oni su dobrodošli!" rekao je nemački kancelar.

Putin je takođe potcenio jedinstvo i snagu kojom su Grupa sedam velikih industrijalizovanih nacija (G7), NATO i EU reagovale na njegovu agresiju.

Putin želi da se vrati svetskom poretku u kome najjači diktiraju šta je ispravno, rekao je Šolc. "Ovo je pokušaj da nas bombarduju nazad u vreme kada je rat bio uobičajeno sredstvo politike.

Svetski ekonomski forum (VEF) u Davosu završava se ovog četvrtka posle četiri dana.

Rat u Ukrajini sada traje više od tri meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.