Putin je potreban. U suprotnom...

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 00:23

"Putin je potreban. U suprotnom..."

Austrijski kancelar Karl Nehamer poručio je da će za postizanje primirja u Ukrajini biti potrebni pregovori u kojima će morati da učestvuje i Vladimir Putin.

"Želimo da prestane umiranje i ubijanje, da Rusija prestane da vodi ovaj brutalni agresorski rat protiv Ukrajine. Za uspotavljanje mira biće potrebni pregovori", rekao je Nehamer, prenosi austrijski Ekspres.

Dodao je da je Zapadu potrebno više saveznika, ali i da bi zemlje BRIKS-a trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se više angažuju u "vršenju pritiska na Rusiju".

"Putin je takođe potreban za pregovaračkim stolom jer, u suprotnom, nećemo postići mir", rekao je Nehamer.

On je dodao da bi se, "ukoliko bi to bilo korisno", ponovo sastao sa Putinom.

Nehamer se oglasio i na društvenoj mreži X, ponovivši da su za postizanje mira biti potrebni pregovori.

"Da bi to uradila, Evropa mora da napusti sopstvenu eho komoru i da sarađuje sa ključnim igračima iz drugih delova sveta, kao što su države BRIKS-a i globalni jug", naveo je austrijski kancelar.

Sve vesti o ratu u Ukrajini pratite u našem blogu UŽIVO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.