Putin je poražen

Izvor: B92, 07.Okt.2022, 13:16

"Putin je poražen"

"Vladimir Putin je ponižen na terenu i lišen je pravih opcija", rekao je Mark Vojadžer iz Centra za analizu evropske politike.

Govoreći za Skaj Njuz, Vojadžer je rekao da nedavni ruski raketni napadi na ciljeve u Ukrajini pokazuju da Putinu "ponestaje opcija".

"Ponižavaju ga na terenu. Nije zauzeo onoliko terena koliko se nadao i na kraju čak razmatra neke nuklearne opcije. On preti Zapadu i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini potencijalnim napadom. Opet, ovo pokazuje da je prilično lišen pravih opcija na terenu. Pokazalo se da je njegova vojska zapravo snaga sovjetskog tipa naoružana zastarelim oružjem. Nedostaje koordinacije i discipline. Ceo svet je to video", kaže ovaj stručnjak.

"Dakle, nema puno razloga za slavlje, ali, nažalost, kada je steran u ćošak, može biti prilično opasan. I moramo biti spremni na sve mogućnosti", dodao je.

Upitan o komentarima američkog predsednika, koji je upozorio da je rizik od nuklearnog "armagedona" trenutno na najvišem nivou od kubanske raketne krize 1962. zbog rata u Ukrajini, Vojadžer je dodao da se takvo upozorenje mora ozbiljno uzeti u obzir.

"Američka obaveštajna služba bila je prilično impresivna u predviđanju ruskog napada još od zime", dodao je.

"Dakle, shvatio bih prilično ozbiljno ako američki predsednik izdaje takvo upozorenje i šalje takve poruke ne samo svetu već i Putinu. Koliko ja znam, američka administracija prilično je jasno poručivala ruskom režimu da će svaka upotreba nuklearnog oružja izazvati stvarno snažnu i odlučnu reakciju", zaključuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.