Putin je obavešten...

Izvor: B92, 24.Jun.2023, 08:00

"Putin je obavešten..."

Predsednik Rusije Vladimir Putin je svestan situacije koja se odvija oko osnivača privatne vojne kompanije Vagner Jevgenija Prigožina.

To je izjavio sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"Predsednik Putin je obavešten o svim dešavanjima u vezi sa Prigožinom. Preduzimaju se neophodne mere", rekao je on, prenosi RIA novosti.

Ranije juče, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da su netačne informacije koje se šire u ime Jevgenija Prigožina o "udaru" po pozadinskim kampovima plaćeničke kompanije "Vagner", nazivajući ove poruke "informativnom provokacijom".

Prigožin je optužio rusko vojno rukovodstvo da je napalo Vagnerov vojni kamp, pri čemu je ubijen "ogroman broj" njegovih vojnika.

On tvrdi da je rusko Ministarstvo odbrane prevarilo grupu Vagner i poručio da će "odgovoriti na ove zločine", preneo je Si-En-En (CNN).

"Potajno su nas prevarili, pokušavajući da nam oduzmu mogućnost da branimo svoje domove. Bili smo spremni da napravimo ustupke Ministarstvu odbrane da predamo oružje i pronađemo rešenje kako ćemo nastaviti da branimo našu zemlju. Ali ovi ološi se nisu smirili", rekao je Prigožin u glasovnoj poruci objavljenoj na Telegramu.

On je naveo da je u napadu na logor Vagnera stradalo na desetine vojnika i zapretio da će hiljade ruskih vojnika biti kažnjeno.

Kako podseća američka TV mreža, Prigožin i Vagner su imali istaknutu ulogu u ratu u Ukrajini, a u maju je osnivač te vojne kompanije saopštio da su njegove trupe zauzele Bahmut u skupoj i uglavnom simboličnoj dobiti za Rusiju.

Vođa Vagnera se više puta i javno svađao sa ruskim odbrambenim liderima zbog nedostatka municije i druge opreme, a u jednom trenutku je snimio video kako stoji ispred, kako je tvrdio, leševa svojih boraca.

U nizu audio poruka koje je tokom dva dana objavio na Telegramu, Prigožin je pooštrio kritike upućene ministru odbrane Sergeju Šojguu, i načelniku Generalštaba Valeriju Gerasimovu, optužujući ih da od Putina kriju ''veoma ozbiljne gubitke Rusije na frontu''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

USKORO ĆE SE OBRATITI PUTIN! Ministarstvo odbrane se oglasilo: "Molimo vas da pokažete razum"

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023

Predsednik Rusije Vladimir Putin uskoro će se obratiti javnosti povodom situacije nakon pokušaja oružane pobune grupe "Vagner"...U Voronješkoj oblasti uveden je režim antiterorističke operacije...Pripadnici snaga bezbednosti blokirali su zgradu "Vagnera" u Sankt Peterburgu, javlja reporter Sputnjika...Policija,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.