Putin ignoriše Obamin poziv da oslobodi Nađu Savčenko

Izvor: Blic, 17.Mar.2016, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin ignoriše Obamin poziv da oslobodi Nađu Savčenko

Portparol Kremlja rekao je danas da je ruski predsednik Vladimir Putin odbio poziv predsednika SAD Baraka Obame da oslobodi bivšu pripadnicu ukrajinskih vazdušnih snaga, pilota Nađu Savčenko kojoj se sudi u Rusiji zbog odgovornosti za smrt dva ruska novinara.

Visoki zvaničnik SAD rekao je da je američki predsednik apelovao na oslobađanje Savčenkove u telefonskom razgovoru s Putinom ove nedelje.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Pskov rekao je danas da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Putin odgovorio Obami da "mešanje u naše sudove nije dozvoljeno i nije moguće".

Pročitajte još

Nađa Savčenko optužena je da je ukrajinskoj vojsci dala podatke o položaju dvojice ruskih novinara koji su ubijeni u minobacačkoj vatri na istoku Ukrajine u leto 2014. godine. Ona je uhapšena u julu iste godine na ruskoj teritoriji.

Presuda se očekuje 21. ili 22. marta. Savčenkova drži štrajk glađu do donošenja presude, a jedno vreme je držala i štrajk žeđu.e
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin odbio poziv Obame: "Ne mešaj se"

Izvor: B92, 17.Mar.2016

Moskva -- Portparol Kremlja rekao je da je ruski predsednik Vladimir Putin odbio poziv predsednika SAD Baraka Obame da oslobodi pilota Nađu Savčenko...Pripadnici Vojske Ukrajine se sudi u Rusiji zbog odgovornosti za smrt dva ruska novinara...Visoki zvaničnik SAD rekao je da je američki predsednik...

Nastavak na B92...

Putin odbio Obamin poziv za oslobađanje Ukrajinke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2016

Portparol Kremlja rekao je danas da je ruski predsednik Vladimir Putin odbio poziv predsednika SAD Baraka Obame da oslobodi bivšu pripadnicu ukrajinskih vazdušnih snaga, pilota Nađu Savčenko kojoj se sudi u Rusiji zbog odgovornosti za smrt dva ruska novinara...Visoki zvaničnik SAD rekao je da je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.