Putin ide u Kinu

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 17:28

Putin ide u Kinu

Predsednik Rusije Vladimir Putin u oktobru ove godine posetiće Kinu i tom prilikom razgovarati sa liderom te zemlje Si Đinpingom.

O ovome je saopštio predsednik Kine u razgovoru sa predsednicom Saveta Federacije Rusije Valentinom Matvijenko, koja je ovih dana u poseti Pekingu, rekao je za TASS rekao bivši ambasador Rusije u Kini Andrej Denjisov.

Si Đinping je tom prilikom izjavio da se zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sprema da ugosti ruskog predsednika koji će učestvovati na trećem forumu "Jedan pojas, jedan put".

Podsetimo, ranije ove godine, kineski lider je posetio Moskvu odmah nakon što je još jednom izabran za predsednika Narodne Republike Kine.

On je tom prilikom izjavio da je produbljivanje saradnje sa Kremljom strateški izbor Kine, a sama poseta ocenjena je kao veoma uspešna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.