Putin i saudijski kralj razgovarali o trgovinskim i ekonomskim vezama — Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 08.Jun.2023, 13:25

Putin i saudijski kralj razgovarali o trgovinskim i ekonomskim vezama — Kremlj

Ruski predsednik Vladimir Putin i saudijski kralj Mohamed bin Salman al Saud telefonom su razgovarali o saradnji u okviru OPEK+, saopštila je u sredu pres služba Kremlja.
„Održan je telefonski razgovor između ruskog predsednika Vladimira Putina i saudijskog kralja Mohameda bin Salmana al Sauda. […] Obe strane su pohvalile nivo saradnje u okviru OPEK+, koji omogućava preduzimanje pravovremenih i efikasnih koraka u cilju održavanja ravnoteža ponude i potražnje za naftom. Sagovornici su konstatovali značaj dogovora u vezi sa tim, postignutih tokom nedavnog ministarskog sastanka u Rijadu“, saopštila je pres služba. Druge teme Dvojica lidera su se dotakli i teme povećanja trgovinsko-ekonomskih veza Rusije i Saudijske Arabije i realizacije „perspektivnih zajedničkih projekata u investicijama, transportnoj logistici i energetici“. Pored toga, strane su „suštinski razmotrile pitanje obezbeđivanja stabilnosti na globalnom energetskom tržištu“, saopštila je pres služba. Bilateralna saradnja Dvojica lidera su takođe razgovarali o različitim aspektima rusko-saudijske saradnje u okviru drugih multilateralnih organizacija i dogovorili nastavak kontakata na različitim nivoima. Poslednji put, Putin i saudijski kralj su imali telefonski razgovor 21. aprila.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.