Putin i Tramp ponovo razgovarali

Izvor: B92, 10.Apr.2020, 17:46

Putin i Tramp ponovo razgovarali

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin je ponovo razgovarao sa američkim kolegom Donaldom Trampom o saradnji u borbi protiv koronavirusa.

Najavljeno je i da će predsednici razgovarati i o posledicama na svetsku privredu

Putin je tokom video-konferencije s posadom Međunarodne svemirske stanice koja je u orbiti oko Zemlje, rekao da rusko-američka partnerstvo u istraživanju svemira treba da bude model za saradnju radi suzbijanja korona virusa.

"To >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je primer efikasnog partnertsva naših zemalja u interesu čovečanstva. Na taj način bi trebalo da organizujemo rad u rešavanju sadašnjih problema... ...borba protiv pandemije i situacija na tržištu je međunarodno pitanje", rekao je Putin, preneo je Kremlj.

Tramp i Putin su u četvrtak razgovarali o međunarodnim pregovorima za stabilizaciju tržišta nafte pogođenom drastičnim padom cena zbog ekonomske krize izazvane pandemijom.

Iako su Rusija i SAD u zategnutim odnosima, njihovi predsednici imaju određeno međusobno razumevanje.

Tramp je u nekoliko navrata hvalio Putina, koji je podržao svog američkog kolegu u nekim pitanjima. Poslednja Putinova podrška je bila tokom nedavne procedure za opoziv Trampa.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.