Putin i Šolc o diplomatskim rešenjima u Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2022, 18:32

Putin i Šolc o diplomatskim rešenjima u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o diplomatskim naporima za okončanje neprijateljstava u Ukrajini i uspostavljanje humanitarnih koridora, javlja novinska agencija Interfaks.

Pozivajući se na saopštenje Kremlja, Interfaks je izvestio da je Putin razgovarao sa Šolcom o poslednjoj rundi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pregovora između Kijeva i Moskve, kao i da su se dva lidera saglasila da nastave kontakte po tom pitanju, prenosi Rojters.

Takođe, kako se navodi u saopštenju Kremlja, Putin je rekao Šolcu da ukrajinski nacionalisti pokušavaju da ometaju bezbednu evakuaciju civila.

"Posebna pažnja bila je usmerena na humanitarne aspekte situacije u Ukrajini i republikama Donbasa. Ruski predsednik obavestio je nemačkog kancelara o merama za organizovanje humanitarnih koridora za evakuaciju civila iz područja borbenih dejstava i o pokušajima militanata iz nacionalističkih jedinica da ometaju bezbednu evakuaciju ljudi", navodi se u saopštenju, prenosi agencija TASS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusija priznala da je slala vojne obveznike u Ukrajinu

Izvor: VOA, 09.Mar.2022

Rusko Ministarstvo odbrane priznalo je u sredu da su neki vojni obveznici učestvovali u sukobu u Ukrajini nakon što je predsednik Vladimir Putin to više puta demantovao i tvrdio da su angažovani samo profesionalni vojnici i oficiri, prenosi agencija Rojters. Iz ministarstva je saopšteno da je...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.