Putin i Sisi izrazili zabrinutost zbog događaja u Mjanmaru

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2017, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Sisi izrazili zabrinutost zbog događaja u Mjanmaru

Ruski i egipatski predsednici Vladimir Putin i Abdel Fatah el Sisi izrazili su zabrinutost zbog minulih događaja u Mjanmaru, osudivši nasilje i pozvavši vlasti zemlje da preuzmu situaciju u svoje ruke, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Predsednici su osudili svaku demonstraciju nasilja, ko god ga izaziva, uključujući i ono prema muslimanima. Oni su pozvali vlasti da preuzmu kontrolu nad situacijom što je pre moguće, kako se problem ne bi otrgao kontroli i prerastao u svojevrstan oblik terorizma i ekstremizma“, rekao je Peskov.

Peskov se osvrnuo i na pitanje Severne Koreje, rekavši da je rešenje moguće tražiti isključivo diplomatskim putem.

Kako je rekao, zemljama koje su izvan tog regiona je lako da govore o potencijalnom ratu na Korejskom poluostrvu, ali to nije slučaj sa onima koje su u neposrednoj blizini — neophodno je pokazati mudrost i suzdržanost.

On je dodao i da je ruski predsednik u ovom trenutku na vezi sa predsednikom Južne Koreje, sa kojim vodi pregovore o tom pitanju, kao i da su na početku razgovora odlučno osudili poslednje poteze Pjongjanga.

Upitan da li je realno da SAD izvedu napad na Severnu Koreju, Peskov je ocenio da je to pitanje neumesno.

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.