Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2016, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Pahor otkrili spomenik ruskim vojnicima

Ljubljana - Ruski predsjednik Vladimir Putin i slovenački lider Borut Pahor polaganjem vijenaca danas su zvanično otkrili spomenik ruskim i sovjetskim vojnicima koji su stradali u Sloveniji u oba svjetska rata, a koji je opisan kao prvi te vrste izvan Rusije, prenosi slovenačka agencija STA.

Vijence na spomenik položili su i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i predstavnik ruske zajednice u Sloveniji.

Monument se sastoji od osam bijelih mermernih stubova >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji su polukružno raspoređeni, a imena 3.000 vojnika ubijenih na slovenačkoj teritoriji su urezana u mermeru, prenosi STA.

Inicijativu za postavljanje spomenika pokrenuli su Putin i Pahor 2011. godine kada su se sreli kao premijeri.

Nakon inauguracije spomenika, dvojica lidera su se uputila na Brdo kod Kranja, gde će razgovarati u četiri oka, nakon čega će uslijediti radna večera na kojoj će prisustvovati i najviši slovenački zvaničnici, navodi STA.

Ranije danas, Pahor i Putin, koji je doputovao u jednodnevnu posjetu Sloveniji, prisustovovali su ceremoniji povodom obilježavanja stogodišnjice izgradnje Ruske kapelice, na prevoju Vršič.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Pahor u četiri oka peglali prepreke u saradnji

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2016, 09:40

LJUBLJANA - Ruski predsjednik Vladimir Putin završio je posjetu Sloveniji nakon radne večere na Brdu kod Kranja kojoj je prisustvovao slovenački politički vrh na čelu sa predsjednikom Borutom Pahorom i premijerom Mirom Cerarom...Putin je posjetu Sloveniji završio sinoć, a tokom razgovora u četiri...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.