Izvor: Vostok.rs, 06.Jul.2017, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Netanijahu razgovarali o situaciji u Siriji

Predsednik Rusije Vladimir Putin i izraelski premijer Benjamin Netanijahu razgovarali su telefonom o rusko-izraelskoj saradnji, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Kremlja.

„U kontekstu zajedničkih napora u borbi protiv međunarodnog terorizma razmatrana je problematika rešavanja situacije na Bliskom istoku i situacija u Siriji“, piše u saopštenju.

Takođe se napominje da je razgovor održan na inicijativu izraelske strane.

Kabinet izraelskog premijera je, sa svoje strane, saopštio da se tokom razgovora Netanijahu nalazio na obali Sredozemnog mora, gde je došao zajedno sa premijerom Indije Narendrom Modijem.

„Posle upoznavanja sa tehnologijom desalinizacije… premijer Modi je otputovao u Tel Aviv, a premijer Netanijahu imao je vremena za razgovor sa ruskim predsednikom Putinom. U razgovoru se uglavnom govorilo o temi Sirije“, navodi se u izveštaju kabineta.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.