Putin i Merkel telefonom o Siriji, gasu...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Merkel telefonom o Siriji, gasu...

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o više pitanja - situaciji u Siriji, transportu ruskog gasa preko teritorije Ukrajine po isteku 2019. godine i drugim.

Oni su razgovarali o dogovorima postignutim tokom susreta Putina i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana s >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ciljem smirivanja situacije u Siriji i složili su se da će ti dogovori imati pozitivan uticaj na situaciju u toj zemlji.

Takođe su ocenili da ti dogovori uzimaju u obzir interese svih.

"Putin je informisao kancelarku Merkel o sastanku od 22. oktobra sa Redžepom Tajipom Erdoganom u Sočiju sa posebnim akcentom na to da postignuti dogovori uzimaju u obzir interese svih strana i doprinose obnavljanju teritorijalnog integriteta i celovitosti Sirije", navodi se u saopštenju Kremlja.

Kako je saopštio Kremlj, a prenosi agencija Tas s, oni su razmenili mišljenja i o nastavku transporta ruskog gasa preko teritorije Ukrajine posle isteka 2019. godine kada se završava aktuelni sporazum.

Danas je, inače, u Briselu održan sastanak predstavnika te dve zemlje i EU, a ruska agencija navodi da su za produženje ugovora, pod ovim ili onim uslovima, zainteresovane sve tri strane.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Putin i Merkel razgovarali telefonom o Siriji i gasu

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Okt.2019

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o više pitanja - situaciji u Siriji, transportu ruskog gasa preko teritorije Ukrajine po isteku 2019. godine i drugim.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.