Izvor: RTS, 20.Okt.2020, 22:20

Putin i Makron o Nagorno-Karabahu – Baku i Jerevan da poštuju prekid vatre i sednu za pregovarački sto

Predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron razgovarali su telefonom o situaciji u Nagorno-Karabahu, saopšteno je iz njihovih kabineta. Kako navodi Jelisejska palata, lideri dve zemelje koje, zajedno sa SAD, kopredsedavaju Minskoj grupi OEBS-a zaduženoj za posredovanje između Jermenije i Azerbejdžana, saglasili su se da bi dve zemlje južnog Kavkaza trebalo ponovo da pokrenu "suštinske pregovore", prenosi Rojters.
Putin je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obavestio Makrona o koracima koji se preduzimaju kako bi se sprečila dalja eskalacija neprijateljstava i nastavili pregovori radi rešavanja problema u vezi s Nagorno-Karabahom političkim i diplomatskim sredstvima, navodi se u saopštenju Kremlja koje prenosi TAS S.

Naglašeno je da sukobljene strane moraju da poštuju sporazume o prekidu vatre iz 10. i 17. oktobra.
Jača saradnja u borbi protiv teoririzma
Makron je zatražio od Putina da pojača francusko-rusku saradnju u borbi protiv terorizma i tajne imigracije, ističe se u saopštenju francuske strane.
Kremlj navodi da su Putin i Makron ponovo istakli posvećenost zajedničkim naporima u borbi protiv terorizma, kao i da je predsednik Rusije uputio saučešće zbog terorističkog napada u predgrađu Pariza, u kojem je ubijen jedan nastavnik.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PUTIN I MAKRON RAZGOVARALI O NAGORNO-KARABAHU: Naglašeno je da sukobljene strane moraju da poštuju sporazume o prekidu vatre

Izvor: Kurir, 21.Okt.2020, 07:59

Predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron razgovarali su u utorak telefonom o situaciji u Nagorno-Karabahu, saopšteno je iz njihovih kabineta.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.