Putin i Lukašenko razgovarali o bilateralnim odnosima

Izvor: Vostok.rs, 26.Dec.2018, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Lukašenko razgovarali o bilateralnim odnosima

Predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko su razgovarali o cenama energenata i predstojećim izmenama u ruskom poreskom zakonodavstvu i dogovorili se da obrazuju radnu grupu za pripremu predloga za rešavanje problematičnih pitanja, saopštio je ministar finansija Rusije Anton Siluanov.
„Bilo je reči o bilateralnim odnosima. Pre svega smo razmatrali izmene koje će sledeće godine biti unete u poresko zakonodavstvo u Rusiji i razgovarali o našim planovima za izmene u oblasti oporezivanja naftno-gasnog sektora. Bilo je reči i o našim zajedničkim dejstvima u oblasti obrazovanja cena gasa i energenata, a dogovorili smo se i da približimo stavove o svim tim pitanjima“, rekao je Siluanov novinarima nakon sastanka Putina i Lukašenka.  Prema njegovim rečima, radnu grupu za rešavanje problematičnih pitanja u oblasti energetike i poreske politike činiće predstavnici vlada Rusije i Belorusije. „Ta radna grupa će pripremiti predloge za dalju integraciju i za rešavanje onih ključnih pitanja koja zabrinjavaju vlade naših zemalja“, dodao je Siluanov.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.