Putin i Lukašenko, opet

Izvor: B92, 02.Dec.2022, 15:18

Putin i Lukašenko, opet

Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovarali su telefonom o bilateralnoj saradnji, saopštila je pres-služba Kremlja.

"Reči je bilo o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje, uključujući problematiku daljeg razvoja veza u naučnoj i obrazovnoj sferi", precizirano je u saopštenju.

Predsednici su se dogovorili da se sastanu u decembru, objavio je Telegram kanal „Pul prvog“, blizak pres-službi beloruskog predsednika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Lukašenko je ranije izjavio da planira da razgovara sa Putinom o "birokratskim barijerama koje usporavaju saradnju", posebno u oblasti supstitucije uvoza.

Putin i Lukašenko su se poslednji put videli prošle sedmice u Jerevanu tokom samita ODKB, ali nije saopšteno da li su održali bilateralni sastanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Potvrđeno: Sastaju se Putin i Lukašenko

Izvor: B92, 02.Dec.2022

Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko sastaće se u decembru u Moskvi, saopštila je u petak pres služba beloruskog lidera...Šefovi dve države su u petak ujutru obavili telefonski razgovor..."Predsednici su naveli i raspored daljih kontakata. Predsednik Rusije je pozvao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.