Putin i Lukašenko obilaze manastire i crkve na ruskoj Svetoj gori VIDEO

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 20:55

Putin i Lukašenko obilaze manastire i crkve na ruskoj Svetoj gori VIDEO

Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko posetili su karelijsko ostrvo Valam, gde su obišli Spaso-Preobraženski valamski manastir.

Predsednici su obišli Preobraženski hram, posetili teritoriju Skita koji nosi naziv Svi Sveti, Hram Smolenske ikone Bogorodice i kapelu Carskih Stradonoša.

Ova šetnja je nastavak Lukašenkove dvodnevne posete Rusiji. Poslednji put dvojica lidera bili su tamo u julu 2019. godine.

Naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik Belorusije doputovao je u Rusiju kako bi razgovarao sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, preneli su ruski mediji.

Putin je više puta ukazivao na posebnu prirodu odnosa Rusije i Belorusije, napomenuvši da je Minsk "strateški partner i najbliži saveznik Moskve".

Šefovi dveju susednih država su u redovnom kontaktu. Od početka ove godine, sastaju se po šesti put. U Rusiji je održano i prethodnih pet sastanaka.

Među temama o kojima se nedavno govorilo su razvoj ekonomskih odnosa, razmeštanje ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji i situacija na svetskoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.