Putin i Erdogan razgovarali o eskalaciji situacije na Bliskom istoku — Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 24.Okt.2023, 22:42

Putin i Erdogan razgovarali o eskalaciji situacije na Bliskom istoku — Kremlj

 
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom i razgovarali su o eskalaciji sukoba između Palestine i Izraela, navodi se u saopštenju Kremlja.
„U poslednjem telefonskom razgovoru ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan nastavili su razgovore o teškoj kriznoj situaciji na Bliskom istoku“, navodi se u saopštenju. Takođe se navodi da su predsednici „izrazili duboku zabrinutost zbog sve većeg broja civilnih žrtava i katastrofalnog pogoršanja humanitarne situacije u Pojasu Gaze, i naglasili da su udari na stambene četvrti, verske i društvene objekte neprihvatljivi“. Kremlj je takođe saopštio da su Putin i Erdogan tokom telefonskog razgovora razmotrili intenzivne napore Rusije u Savetu bezbednosti UN i političke i diplomatske korake Turske koji imaju za cilj okončanje krvoprolića i obezbeđivanje nesmetane isporuke humanitarne pomoći onima kojima je potrebna. Situacija na Bliskom istoku je naglo eskalirala nakon upada Hamasovih militanata iz Pojasa Gaze u Izrael 7. oktobra. Hamas ovaj napad smatra odgovorom na izraelske akcije protiv džamije Al Aksa u Jerusalimu. Izrael je proglasio potpunu opsadu Pojasa Gaze i počeo da nanosi udare na to područje i delove Libana i Sirije. Sukobi se vode i na Zapadnoj obali.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.