Putin i Erdogan – da; Kad – ne zna se. I, neće biti uhapšen

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 14:12

Putin i Erdogan – da; Kad – ne zna se. I, neće biti uhapšen

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin planira posetu Turskoj na poziv svog turskog kolege Redžepa Tajipa Erdogana.

Međutim, kako je rekao pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušako, o konkretnim datumima još nije razgovarano.

"Predsednik Erdogan je potvrdio poziv našem predsedniku da poseti Tursku. Planovi postoje, ali o konkretnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << datumima još nije razgovarano", rekao je Ušakov odgovarajući na pitanje da li je predsednik Ruske Federacije planirao put u Tursku, prenosi Interfaks.

Erdogan,koji je ponovo izabran prošlog meseca na još jedan petogodišnji mandat, nastoji da održi čvrste veze i sa Moskvom i sa Kijevom od početka sukoba u Ukrajini, prenosi Rojters.

Turska je odbila da se pridruži svojim zapadnim saveznicima u uvođenju ekonomskih sankcija Rusiji, ali je i snabdevala oružjem Ukrajinu i pozvala na poštovanje njenog suvereniteta.

Ovo bi bila prva Putinova poseta nekoj zemlji NATO od početka ruskog napada u Ukrajinu 24. feb.2022.

Putin je retko putovao van Rusije od početka rata, a Međunarodni krivični sud (MKS) izdao je nalog za njegovo hapšenje u martu zbog navodnih ratnih zločina u Ukrajini, što znači da može da bude uhapšen ako putuje inostranstvo. Međutim, Ankara nije potpisnica Rimskog statuta, kojim je formiran MKS, tako da Putin ne bi rizikovao tokom posete Turskoj, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin uskoro ide u posetu Turskoj

Izvor: B92, 16.Jun.2023

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan dogovorili su se danas da će ruski lider uskoro posetiti Tursku..."Putin i Erdogan su se dogovorili da će poseta biti organizovana u bliskoj budućnosti, ali još nismo razgovarali o konkretnom danu i konkretnim datumima", saopštio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.