Putin i Erdogan: Saradnja Rusije i Turske biće sve bolja

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2016, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Erdogan: Saradnja Rusije i Turske biće sve bolja

Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, najavili su danas "mere" za dalje unapređenje odnosa dve zemlje posle višemesečne krize izazvane obaranjem ruskog aviona na tursko-sirijskoj granici.

"Ostaje još mnogo toga da se uradi kako bi se uspostavila saradnja u svim oblastima i o tome će se danas razgovarati", rekao je Putin na sastanku sa Erdoganom u kineskom gradu Hangdžou, uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << samita G20.

On je dodao da "Turska prolazi kroz težak period i borbu protiv terorizma" i izrazio uverenje da će saradnja Moskve i Ankare napredovati "čim situacija u Turskoj bude normalizovana".

Erdogan je naveo da će on i Putin preduzeti "određene mere" u cilju unapređenja saradnje u oblasti energetike, naročito na oživljavanju projekta gasovoda Turski tok, koji je zbog tenzija u odnosima bio prekinut.

To je drugi sastanak Putina i Erdogana u poslednjih mesec dana, nakon njihovog neočekivanog pomirenja krajem juna, kada je Erdogan Putinu uputio izvinjenje zbog obaranja ruskog borbenog aviona na tursko-sirijskoj granici u novembru prošle godine.

Dvojica lidera sastala su se početkom avgusta u Sankt Petersburgu, tri nedelje posle pokušaja vojnog udara u Turskoj, a Erdogan je tada obećao da će projekat Turskog toka biti realizovan što je pre moguće.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

VRAĆAJU SE RUSKI TURISTI: Erdogan zahvalio Putinu na obnovi čarter-letova

Izvor: Kurir, 04.Sep.2016, 09:10

...Turski lider je o tom pitanju razgovarao sa ruskim predsednikom u kineskom gradu Hangdžou, u kome se održava samit G20, prenosi Tass..Putin je podsetio da je ruska vlada potpisala nalog o ukidanju zabrane čarter-letova za Tursku 28 avgusta, kao i da je "u petak krenuo prvi čarter let sa ruskim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.